Werkwijze
Werkwijze

Werkwijze

Eerst maken wij een afspraak om elkaar te leren kennen en jullie huwelijkswensen te bespreken. Wanneer jullie denken Yes, Oui, Si, Ja het klikt! Dan maken we een vervolgafspraak waarbij ik heel veel van jullie wil weten voor het schrijven van jullie persoonlijke toespraak.

De huwelijkstoespraak horen jullie desgewenst in twee of zelfs meerdere talen en duurt gemiddeld 45 minuten. Het officiële gedeelte van de trouwceremonie moet in het Nederlands volgens de wet. Ook moeten jullie (natuurlijk!) antwoorden met een volmondig JA!

Ik luister graag naar jullie wensen voor jullie toespraak. De huwelijksvoltrekking is pas een feest wanneer het echt jullie feest is.
Wanneer jullie mij als zelfstandig trouwambtenaar inschakelen is bijna alles mogelijk. Jullie huwelijk kan voltrokken worden bij een gemeente maar natuurlijk ook op een bijzondere locatie of op een bijzonder tijdstip.

Ik zet de mogelijkheden voor jullie op een rijtje:

  • Trouwen jullie in een gemeente, dan huren jullie mij als zelfstandig trouwambtenaar in en word ik voor één dag benoemd als trouwambtenaar voor deze gemeente. Dit regelen we samen.
  • Willen jullie op een bijzondere locatie trouwen die door de gemeente niet gezien wordt als trouwlocatie? Of willen jullie op een tijdstip trouwen wat voor de gemeente niet mogelijk is? Dan kunnen jullie eerst voor de wet trouwen op een ander tijdstip en ‘van ver trouwen’ inschakelen voor jullie ceremoniële huwelijksvoltrekking op jullie eigen locatie en tijdstip.
  • In het buitenland trouwen kan natuurlijk ook!

Wat kost het?

Ons eerste kennismakingsgesprek is gratis.

Voor het vervolggesprek en het maken van een persoonlijke huwelijkstoespraak in 2 talen, inclusief de huwelijksplechtigheid, bereken ik, als dit in Nederland plaatsvindt € 907,50      (= € 750,00 excl. btw). De kilometervergoeding bedraagt € 0,45 per km.

Wanneer de plechtigheid in het buitenland plaatsvindt (meer dan 500 km), betaalt het bruidspaar mijn vlucht, hotelovernachting inclusief diner en ontbijt, eventuele autohuur en de kilometervergoeding.

Natuurlijk voltrek ik ook huwelijken in het Nederlands. Voor het vervolggesprek en de huwelijksplechtigheid bereken ik € 726,00 (= € 600,00 excl. btw) en € 0,45 per km. Dit bedrag is exclusief de legeskosten van de gemeente.

Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden van ‘van ver trouwen’.

Klik hier voor het protocol AVG van ‘van ver trouwen’.

Foto credits DVDV liefde in beeld.