Renesse, Duits/Russische bruiloft

’s Ochtends nog goed m’n Duitse toespraak nagelezen en dan is het altijd spannend, kunnen we buiten trouwen op het strand of binnen in de “Chateau Rameau” zaal van het mooie paviljoen van Our Seaside in Renesse? Bij aankomst een uur voor het huwelijk een strak blauwe lucht en ZON!! Wat een feest……
Een rode loper, alles rood/wit gedecoreerd, bruidsdames in een rode jurk, de heren met een rode vlinderstrik, rood/witte ballonnen, heel veel kleine kindjes de Minions waren er zelfs …… En dan, wat een verrassing, komt de bruid met de koets over het strand aan “echt een sprookje” hoorde ik een van de gasten naast mij zeggen.
Aan het einde van de ceremonie volgt een Russisch gebruik, de Bruid en Bruidegom krijgen een brood uitgereikt met zout erbij. Het bruidspaar krijgt beide het brood in handen en moet hier dan aan trekken, wie het grootste stuk afbreekt heeft het voor het zeggen in het huwelijk. Ik hoef natuurlijk niet te zeggen wie het grootste stuk heeft afgebroken, één stukje wordt dan opgegeten met zout.
Wat heb ik weer staan genieten van dit mooie bruidspaar met hun gasten………………..een onvergetelijke dag!

Leave a Reply